1Vrijwilligerswerk Zuid Afrika
De laatste jaren is vrijwilligerswerk (zowel in het eigen land als in het buitenland) steeds populairder en belangrijker geworden in de maatschappij. Uit onderzoek is gebleken dat het verrichten van vrijwilligerswerk enorm veel plezier geeft, nieuwe inzichten verschaft, nieuwe dingen leert op een praktische wijze en een voldaan gevoel geeft, doordat je betekenisvol werk verricht.

Voor wie is vrijwilligerswerk in Zuid Afrika?
Als je hartslag versnelt, wanneer je een documentaire over Afrika ziet op TV

Als je intens gelukkig wordt, wanneer je fantaseert over het werken met weeskinderen of meehelpt aan het behoud van wildlife in Zuid Afrika

Herken jij je in bovenstaand? Dan nodigen wij jou van harte uit om naar Zuid Afrika te komen en deel te nemen aan een van de projecten.

Het is van belang dat je in meer of mindere mate de volgende eigenschappen bezit:,
Evenwichtig, kunnen luisteren, eerlijkheid, geduldig, flexibel, doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen en kunt aanpakkem.

Zuid Afrika is uniek en laat je hart sneller kloppen. De cultuur, de diverse bevolkingsgroepen, het landschap en de sfeer creëeren een ongekend gevoel, waardoor je nooit meer hetzelfde naar het land zal kijken. Zuid Afrika wordt zonder twijfel je tweede thuis en het laat je nooit meer los. Vrijwilligerswerk kan in diverse sectoren verricht worden, waardoor het werk geschikt is voor een breed publiek. Als je begaan bent met dieren, dan zijn bijvoorbeeld Wildlife en Conservatie projecten iets voor jou. Ben je sociaal ingesteld en wil je op dit gebied aan de slag gaan, dan kun je bijvoorbeeld in een opvang met kinderen werken.

Genoeg mogelijkheden voor diverse doelgroepen. Wij Intern Africa, matchen jou aan een project dat geschikt is en voldoet aan jouw wensen.
2Waarom betalen?
Intern Africa helpt lokale partners in Zuidelijk Afrika bij het vinden van geschikte vrijwilligers. De meeste partners zijn non profit organisaties die vaak geen budget en tijd hebben om vrijwilligers te werven en te begeleiden. Hier schiet Intern Africa te hulp!

Op onze website vind je een tal van projecten welke door onze partners wordt aangeboden. Wanneer je een project hebt gevonden dat bij jou past, kun je contact met ons opnemen. Vanaf dat moment, tot het moment dat je in Zuid Afrika landt en tijdens jouw verblijf hier, zullen wij jouw aanspreekpunt zijn.

Waar gaat je geld naartoe?
De fee die je betaald zijn all inclusive. Net als elke andere organisatie hebben wij diverse kosten, welke ook door deze fee gedekt worden.

Onderstaand vind je een breakdown waar de fee uit bestaat:
  • Werven van vrijwilligers
  • Assistentie voor vertrek m.b.t. alle voorkomende zaken
  • Ondersteuning/support tijdens het project
  • Project donatie : Wanneer je deelneemt aan een sociaal project zal er een donatie aan het begin van je verblijf worden gegeven en afhankelijk van de kosten, wisselkoers, etc. een eindejaarsdonatie plaatsvinden aan de lokale partner.
  • Accommodatie en maaltijden
  • Transport
  • Administratie, marketing en andere overhead kosten
3Het concept
ORIENTATIE
Het eerste wat van jouw verwacht wordt, is deze complete site zorgvuldig door te lezen. Wij willen dat je een globaal idee krijgt over het land waar je tijdelijk in zult verblijven & wat het project precies inhoudt. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

AANMELDEN
Zodra je enthousiast bent geworden voor een specifiek vrijwilligersproject, vragen we je ons een email te sturen via info@intern-africa.eu met daarin een korte uitleg over wie je bent, aan welk project je wilt meedoen, de periode en de duur en dien je je Engelse CV in de email toe te voegen.

Zit er geen project bij waar jij interesse in hebt? Geen nood! Stuur ons dan evengoed een email en maak je wensen en voorkeur kenbaar. Wij zullen dan op zoek gaan naar een project dat bij je past. Houd wel rekening met het feit dat dit langer kan duren en dat er een mogelijkheid bestaat dat een soort gelijk project naar keuze niet haalbaar is.(Afhankelijk van de complexiteit, etc.)

CONTACT
Binnen 2 werkdagen zullen wij contact met je opnemen.

Bestaand project: In overleg met de organisatie zullen wij bekijken of het mogelijk is dat je op de door jouw gekozen datum kunt beginnen en voor de aangegeven tijdsduur kunt verblijven. Zodra dit akkoord is vragen wij ofwel een aanbetaling of het volledige bedrag, afhankelijk van het project & wanneer je begint. Hierbij zul je ook onze voorwaarden ontvangen.

Niet bestaand project: Nadat wij de email met je voorkeur hebben ontvangen, gaan wij op zoek naar organisaties die dergelijke vrijwilligersprojecten aanbieden.. Dit kan tijd in beslag nemen, maar wij doen ons uiterste best om zo efficiënt mogelijk en goed mogelijk te regelen.

ANDERE PAKKET COMPONENTEN
Bestaand project: Na de (aan)betaling zullen wij je assisteren bij het vinden van een geschikte vlucht, adviseren we je omtrent een eventueel visum, vaccinaties en zullen we je informeren over andere nuttige zaken.

Niet bestaand project: Wij zullen weer contact met je opnemen zodra we iets concreets gevonden hebben, dit wordt dan uitvoerig met je gesproken en bij akkoord, vind de (aan) betaling plaats. Hierna zullen wij je ook adviseren omtrent een eventueel visum, vaccinaties en andere nuttige zaken.

We helpen je bij het regelen van eventueel transfer van het vliegveld naar het project. Sommige projecten liggen op verre afstand van het vliegveld. (1-3 uur)

AANSPREEKPUNTEN
Gedurende je verblijf in Zuid Afrika fungeren we nog steeds als aanspreekpunt. Voor vragen kun je bij ons terecht. Verder kunnen we je ook assisteren bij het regelen van leuke uitstapjes (mits het project dit toelaat)